Ga terug
+ porties
Aardbeientaart recept
Opslaan Recept afdrukken
4.80 van 15 stemmen

Aardbeien zandtaart recept

Dit is één van de lekkerste zomertaarten die er bestaan: een aardbeien zandtaart. Wie lust er een stukje? Als je het bij één stukje aardbeientaart kunt laten, tenminste.
Porties: 8 porties
voor een quichevorm van 36 x 13 cm

Ingrediënten

Bodem

  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 160 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram bloem
  • half ei
  • snufje zout

Vulling

  • banketbakkersroom 1x recept
  • 500 gram verse aardbeien
  • enkele blaadjes verse munt

Benodigdheden

  • rechthoekige quichevorm 36 x 13 cm

Instructies

Bodem

  • Doe alle ingrediënten tegelijk in een kom en kneed tot een stevig deeg. Als het nog wat kruimelig is, kneed je het deeg met de hand verder. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 5 mm dikte. Bekleed je bakvorm met het deeg en snijd de overtollige randjes weg.
  • De bodem bak je 20 minuten met een blindbakvulling op 180 °C (boven- en onderwarmte). Verwijder dan de vulling en zet de taart opnieuw in de oven. Bak hem nu nog 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Vulling

  • Bereid de banketbakkersroom voor volgens het recept.
  • Als de bodem en de banketbakkersroom zijn afgekoeld, kun je de taart gaan samenstellen.
  • Selecteer aardbeien van ongeveer dezelfde grootte. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in gelijke plakjes. De kapjes gebruik je niet, dus die kun je lekker opsnoepen.
  • Vul de taartbodem met de banketbakkersroom en versier met de plakjes aardbei. Versnipper de munt over de taart, of gebruik alleen de allerkleinste blaadjes munt en strooi deze over de taart.

Tips

  • Ik versierde de taart met dunne plakjes aardbei, maar je kunt de aardbeien natuurlijk ook halveren of in kwartjes snijden en de taart op deze wijze decoreren.
  • Toeven slagroom bovenop de taart kan ook nog een feestelijke (en lekkere) toevoeging zijn.
Bewaren
De bodem kun je zonder vulling, goed verpakt in folie, met gemak een kleine week bewaren. Dan kun je de vulling op een later moment maken. Mét vulling moet de taart in de koelkast bewaard worden en bestaat de kans dat de bodem wat zachter wordt na een dag of langer. Zolang de aardbeien mooi blijven kan de taart maximaal vier dagen in de koelkast bewaard worden.