Ga terug
+ toetjes
Regenboog puddingtoetjes
Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 16 stemmen

Regenboog pudding toetjes

Een onwijs leuk recept om te maken met kinderen en voor kinderen: regenboog pudding toetjes. Een heerlijk kinderdessert in vrolijke kleuren.
Porties: 6 toetjes

Ingrediënten

Banketbakkersroom

  • 130 gram suiker
  • 32 gram vanillesuiker
  • 6 eidooiers
  • 70 gram bloem
  • 700 ml melk
  • 5 eetbare kleurstoffen
  • 5 satéprikkers

Decoratie

  • 100 ml slagroom opgeklopt
  • sprinkles
  • 3 koekjes

Instructies

  • Meng suiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer door tot die helemaal is opgenomen.
  • In een pannetje verhit je de melk, zodra het begint te koken (belletjes aan de rand van de pan) draai je het vuur uit. Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de melk dan ook in delen toe en roer tot het een egaal mengsel is.
  • Giet het mengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng aan de kook terwijl je blijft roeren, neem ook de bodem van de pan goed mee. De room is goed als het de dikte van een dikke vla heeft.
  • Giet de room in een schone schaal en dek deze af met folie. Druk de folie aan op de room, zo voorkom je dat er een velletje vormt op de banketbakkersroom. Laat even afkoelen en zet dan in de koelkast om helemaal af te koelen. De room dikt dan ook nog verder in.
  • Als de room volledig is afgekoeld verdeel je de room over vijf gelijke bakjes. Je gaat elk bakje room een eigen kleur geven. Doe dit door de satéprikker voorzichtig in de kleurstof te dippen en hierna in de room, meng goed door elkaar en herhaal eventueel nog een keer als de kleur nog niet diep genoeg is. Gebruik altijd een schone satéprikker voordat je in de kleurstof dipt.
  • Neem zes (kleine) glaasjes en verdeel de room in laagjes in de glaasjes. Ik deed de room hiervoor in vijf verschillende spuitzakken en spoot het in de glaasjes, maar je kunt het ook met een lepeltje doen.
  • Decoreer elk glaasje met een mooie toef slagroom, een lekker koekje en tot slot een goede hoeveelheid sprinkles! De regenboog pudding toetjes zijn klaar om te serveren.
Tips
Let op: in het artikel geef ik een tip om wat extra banketbakkersroom achter de hand te houden voor het geval je teveel kleurstof toevoegt. Dit recept is precies genoeg voor zes porties en je maakt hiermee geen extra room.
Bewaren
Bewaar de toetjes in de koelkast, daar blijven ze afgedekt 4-5 dagen goed. Versier pas vlak voor het serveren met het koekje en de sprinkles.