Ontzettend lekker als ontbijt, maar ook fijn als tussendoortje. Heerlijk zijn deze pindakaas havermout wafels met chocolate chips!
Porties: 6porties
Ingrediënten
300mlmelk
2eieren
1tlbakpoeder
1snufzout
0,5tlkaneel
2elsuiker
1rijpe banaan
225gramhavermout
4-5el pindakaas
1elmilde olijfolie
100gramchocolate chips
Instructies
Doe alle ingrediënten (m.u.v. de chocolate chips) samen in de blender en mix tot je een glad beslag hebt. Spatel vervolgens de chocolate chips door je beslag.
Verhit je wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hiervoor een bakspray.
Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag. Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Hoe lang dat duurt verschilt per ijzer. Bij mij hadden ze ongeveer 5-7 minuten nodig.
Serveer met wat Griekse yoghurt, verse banaan en eventueel wat extra pindakaas of chocolate chips.
Tips
Ik gebruikte pure chocolate chips, maar dit vond ik uiteindelijk toch niet zo geslaagd. Ik zou jullie melk chocolade willen adviseren, maar de keuze is natuurlijk aan jou.
Eet je glutenvrij? Let er dan wel op dat de havermout die je gebruikt glutenvrij gecertificeerd is.
Bewaren
Afgebakken wafels zijn in een afgesloten bak drie dagen houdbaar buiten de koelkast, of tot drie maanden in de vriezer. Het beslag zelf zou ik meteen afbakken en niet bewaren.