Pureer de bananen (ik gebruikte een staafmixer, maar je kunt ook stevig doorprakken met een vork) en mix samen met het ei door elkaar.
Meng de overige ingrediënten en een snuf zout door het banaan-ei mengsel en mix met een garde tot één geheel. Verdeel over 2 mokken.
OVEN: bak in 20 - 25 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte).MAGNETRON: bak in 140 seconden (2:20 minuten) op 800 Watt.
Serveer eventueel met een schep yoghurt en wat plakjes banaan of ander vers fruit.
Tips
* Als je (gecertificeerd) havermeel gebruikt als volkorenmeel dan is deze gezonde mug cake glutenvrij.Ik gebruik voor mijn mug cakes meestal mokken met een inhoud van 250 - 300 ml.
Bewaren
De mug cake is het lekkerst als hij uit de magnetron komt en nog warm is. Als hij afkoelt, droogt hij uit en is hij lang niet zo lekker. Gebakken in de oven is de mug cake wel iets langer houdbaar: 1-2 dagen.