Ga terug
–+ stuks
Kerst stroopwafels uitgelicht
Opslaan Recept afdrukken
4 van 1 stem

Kerst stroopwafels van Baktotaal

Stroopwafels zijn misschien niet de eerste kerstkoekjes waar je aan denkt, maar deze kerst stroopwafels laten zien dat niets onmogelijk is.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram stroopwafelmix
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 110 ml water
  • 300-350 gram stroopwafel stroop
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • Kerstsprinkles

Instructies

  • Maak het stroopwafeldeeg door de mix, boter en water in een kom te kneden tot een stevig deeg. Maak bolletjes deeg van 40 gram per stuk.
  • Verwarm de stroop ook vast. Au bain-marie vind ik zelf het handigst, dan blijft het warm en dikt het niet teveel in om te kunnen verwerken.
  • Verhit het stroopwafelijzer en leg er een bolletje deeg op, sluit het ijzer en bak in ongeveer 2 minuten. Na het bakken snijd je de wafel gelijk doormidden met een (plamuur)mes. Breng de verwarmde stroop aan op een stroopwafelhelft en plaats gelijk de andere er weer op.
  • Je kunt de stroopwafel zo laten wat betreft vorm, maar je kunt er ook een mooie ronde wafel van maken door met een grote ronde uitsteker de stroopwafel uit te steken. Laat daarna de stroopwafels helemaal afkoelen voordat je gaat versieren.
  • Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Wanneer dit is gesmolten haal je de kom van de pan af en voeg je de rest van de chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
  • Smeer op de helft van de stroopwafel een laagje chocolade. Je kunt ook de wafel schuin in de chocolade dippen om aan een zijde de helft van chocolade te voorzien. Leg de stroopwafel op een vel bakpapier en strooi er de kerstsprinkles overheen.
  • Herhaal dit voor alle stroopwafels met beide soorten chocola. Laat de chocolade uitharden.
Bewaren
In een koektrommel een week houdbaar.