Ga terug
+ stuks
Ferrero Rocher cupcakes
Opslaan Recept afdrukken
4.88 van 8 stemmen

Ferrero Rocher cupcakes

Met deze Ferrero Rocher cupcakes zet je een enorm feestelijke chocolade traktatie op tafel, met een verrassing van binnen!
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

CHOCOLADE CUPCAKES

  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren (M)
  • 80 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

CHOCOLADE BOTERCRÈME

  • 0,5 portie botercrème volgens recept
  • 5 el hazelnootpasta
  • 1,5 el cacaopoeder

EXTRA

  • 16 Ferrero Rochers

Instructies

  • Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Als laatst voeg je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
  • Neem een rvs muffinvorm en plaats cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Druk een Ferrero Rocher in elk vormpje en smeer een beetje beslag erover om het af te dekken, tot in hoeverre dat gaat. Het beslag zal er in de oven verder overheen rijzen.
  • Bak de cupcakes in 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
  • Bereid de botercème voor volgens het recept. Mix hier op het laatste moment de chocoladepasta en het cacaopoeder doorheen. Proef even of je de chocoladesmaak sterk genoeg vindt, anders kun je extra cacaopoeder toevoegen.
  • Neem een spuitzak met een stervormige spuitmond (ik gebruikte Wilton 2D) en spuit mooie lage toeven op de cupcakes. Druk op elke toef een Ferrero Rocher en je cupcakes zijn klaar om de show te stelen.
Tips
Je zult wat botecrème overhouden na het maken van dit recept; je kunt de botercrème goed invriezen. Je kunt ook iets anders lekkers maken met de botercrème. Smeer het bijvoorbeeld op een brownie, op een biscuit/biscuitje, of gewoon op een cracker.
Bewaren
Ongedecoreerde cupcakes bewaar je in een trommel buiten de koelkast. In de koelkast zouden ze namelijk uitdrogen. Je kunt ze zo ongeveer 4-5 dagen bewaren. In dit artikel lees je alles over het bewaren van cupcakes, gedecoreerd en ongedecoreerd.