Als je zin hebt in cake, maar niet om erop te hoeven wachten, dan is deze Sinterklaas speculaas mug cake een uitkomst. Binnen vijf minuten zit je te smullen!
Porties: 1stuk
Ingrediënten
6elzelfrijzend bakmeel
0,5tlspeculaaskruiden
2elsuiker
snuf zout
6elmelk
1tlvanille extract
2elolie
Vulling (optioneel)
een paar kruidnotenin stukjes
Instructies
Doe alle ingrediënten in je mok en roer ze goed door elkaar. Als je het lastig vindt om ook de bodem goed mee te roeren, kun je eventueel in een apart schaaltje alles door elkaar mengen. Dan giet je gewoon het beslag in je mok. Roer er als laatste de stukjes kruidnoten doorheen.
Zet de mok 140 seconden (2 minuten en 20 seconden) in de magnetron op vol vermogen. Bij mij is dat 800 Watt. Het kan per magnetron verschillen hoeveel tijd er nodig is. Door met een prikker in je cake te prikken kijk je of hij gaar is, als de prikker er droog en schoon uitkomt is hij goed.
Bewaren
De mug cake is het lekkerst als hij net uit de magnetron komt en nog lekker warm is. Bij het afkoelen droogt hij uit en is hij lang niet zo lekker meer.