Op zoek naar iets lekkers dat je snel en makkelijk kunt maken voor pakjesavond? Deze Sinterklaas chocoladeflikken zijn precies wat je zoekt!
Porties: 10stuks
Ingrediënten
200gramwitte chocolade
strooigoed
schuddebuikjes(of kruidnoten)
Instructies
Smelt twee derde van de chocolade, in dit geval 135 gram, au bain-Marie. Zodra alle chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan af en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is.
Laat de chocolade afkoelen. Het is belangrijk dat de chocolade de juiste temperatuur heeft voordat je het gaat verwerken voor de flikken. Hoe je dat precies doet en waarom lees je in dit artikel over chocolade tempereren zonder thermometer.
Leg een vel bakpapier klaar op een snijplank (dan kun je het straks makkelijker verplaatsen). Zodra de chocolade getempereerd is schep je met een kleine lepel een beetje chocolade op het bakpapier. Tik even met de lepel tot alle chocolade er vanaf is in het midden van de chocoladeflik, je zult zien dat het nu ook gelijk wat uitloopt. Mijn flikken waren zo’n 5 cm in diameter. Herhaal dit proces tot alle chocolade op is.
Verdeel strooigoed en schuddebuikjes over de chocoladerondjes. Laat de chocoladeflikken volledig uitharden.
Tips
In plaats van witte chocolade kun je natuurlijk ook melk of puur gebruiken.
Bewaren
In een afgesloten trommel op een donkere en koele plek zeker 2-3 weken houdbaar.