Dol op de snelle cinnamon rolls? Voor Halloween maak je er eenvoudig deze mummies van! Ik topte ze af met een zalige cream cheese frosting, perfect voor het ontbijt of de lunch.
Ingrediënten
1blikcroissantdeeg
50gramzachte ongezouten roombotervoor de swirls
2tlkaneel
50gramlichtbruine basterdsuiker
100gramongezouten roombotervoor de topping
150gramroomkaas
100grampoedersuiker
12suikeroogjes
Instructies
Rol het deeg helemaal uit. Knijp de naden dicht en druk stevig aan.
Meng de kaneel door de zachte boter heen en smeer hier het croissantdeeg mee in. Hierover verdeel je de suiker gelijkmatig. Rol dan het deeg weer op. Probeer de naad een beetje dicht te knijpen.
Rol het deeg op en snijd met een scherp mes in 6 plakken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de cinnamon swirls in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte). Laat hierna volledig afkoelen.
Maak de topping door boter, roomkaas en poedersuiker in enkele minuten romig en luchtig te mixen. Doe dit in een spuitzak met een plat spuitmondje (bijvoorbeeld Wilton 104 of zie de tip hieronder).
Smeer een beetje frosting op het broodje op de plek waar de ogen komen, plaats hier de oogjes op.
Spuit vervolgens ‘losse slierten’ kris kras over de cinnamon swirl om de mummie te maken, houd hierbij de ogen zoveel mogelijk vrij.
Tips
Geen spuitzak of plat spuitmondje in huis? Je kunt ook een stevig diepvrieszakje of ziplock bag gebruiken. Om het platte spuitmondje na te bootsen, kun je de punt van de spuitzak of een van de hoeken van het diepvrieszakje of de ziplock bag verstevigen met plakband en een beetje schuin afknippen zodat het zo plat mogelijk blijft.
Suikeroogjes vind je tegenwoordig in (online) bakwinkels en de supermarkt, maar chocolate chips, M&M's of rozijnen kun je ook prima als mummie ogen gebruiken.
Bewaren
Goed afgedekt zijn de rolls 2-3 dagen houdbaar. Zonder topping bewaar je ze buiten de koelkast, met topping juist in de koelkast.