Ga terug
+ stuks
Broodstengels met kaas en tomaat maken
Opslaan Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Broodstokjes met kaas

Voor op de borrelplank, bij de soep of gewoon om lekker van te snacken: deze broodstokjes met kaas doen het altijd goed.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 4 gram instant droge gist
  • Snuf zout
  • 180 ml water lauwwarm
  • 2 el olijfolie
  • 50 gram hele kleine blokjes Grana Padano
  • Grana Padano rasp + grof zeezout

Instructies

  • Doe bloem, gist, zout, water en olijfolie in een kom. Kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Strooi wat bloem op de werkblad en stort hier het deeg op. Druk het wat platter en verdeel er de blokjes harde Italiaanse kaas overheen. Vouw het deeg dubbel en kneed nog even door tot alle stukjes kaas goed verdeeld zijn.
  • Doe het deeg terug in de kom en laat een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Na het rijzen stort je het deeg weer op je werkblad. Druk de lucht eruit en verdeel in 16 gelijke stukken. Rol ieder stukje deeg uit tot het ongeveer 17 cm lang is en leg ze met voldoende tussenruimte op een bakplaat. Laat 15 minuten rusten.
  • Voordat ze de oven ingaan smeer je de broodstokjes licht in met water, strooi er wat van de extra geraspte kaas en grof zeezout over.
  • Bak de broodstokjes in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Je kunt verschillende soorten (geraspte) kaas gebruiken voor deze broodstokjes.
Bewaren
In een afgesloten verpakking buiten de koelkast een week houdbaar. Vers het lekkerst.