Met Libanees platbrood draai je gemakkelijk een heerlijke (Midden-oosterse) pizza in elkaar!
Porties: 2personen
Ingrediënten
1knoflookteen
250grampassata
1elpaprikapoeder
1elMidden-oosterse kruidenmixbijvoorbeeld ras el hanout
340gramchampignons
1paprika
1rode ui
1mozzarella
4Libanese platbroden
75gramgeraspte kaasbelegen
1elgedroogde oregano
verse basilicum
Instructies
Snijd de knoflook fijn en meng met de passata, paprikapoeder en Midden-oosterse kruidenmix. Zet even opzij.
Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een koekenpan (met een beetje olijfolie erin) op hoog vuur voor 3-4 minuten.
Snijd ondertussen de paprika en de ui in smalle repen en scheur de mozzarella in stukjes.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier en leg hier je platbroden op. Smeer elk platbrood in met de tomatensaus en verdeel daarna de champignons, paprika en ui erover heen. Bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte kaas en de mozzarella.
Bak de platbroden in 7-10 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) totdat de kaas goed gesmolten is en de randen wat bruiner kleuren. Snijd ondertussen de basilicum in reepjes en strooi deze over de platbroodpizza’s voor het serveren.
Tips
Passen de platbroodpizza’s niet tegelijk in de oven? Wacht dan ook nog even met het beleggen ervan, anders trekt het vocht in de bodem.