Ik mag graag mini muffins bakken, deze variant met chocolate chips is een van mijn favorieten.
Porties: 24stuks
met een mini muffin bakvorm
Ingrediënten
60gramfijne kristalsuiker
150grambloem
0,5tlbakpoeder
0,5tlbaking soda
snuf zout
1ei
125mlmelk
60mlzonnebloemolie
1tlvanille-extract
100gramchocolate chips
Benodigdheden
mini muffin bakvorm
Instructies
Doe suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom, roer door elkaar.
In een tweede kom doe je het ei, de melk, olie en vanille-extract. Klop met een garde door elkaar.
Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om tot een beslag te roeren. Het is niet erg als er nog wat klontjes in het beslag zitten.
Voeg de chocolate chips toe en spatel deze gelijkmatig door het beslag.
Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag tot iets onder de rand. Strooi er wat extra stukjes chocolade over.
Bak de mini muffins in 12-15 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) tot de gaar en goudbruin zijn.
Bewaren
3-4 dagen in een afgesloten verpakking buiten de koelkast.