Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
4.34 van 6 stemmen

Mini citroen kruimelmuffins

Kleine en frisse muffins, een heerlijke zomerse snack. Met dit recept maak je deze mini citroen kruimelmuffins helemaal zelf.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van 1 kleine citroen
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 90 gram lemon curd

Kruimeltopping

  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • ½ tl vanille-extract
  • 25 gram bloem
  • 25 gram havermout
  • snuf zout

Benodigdheden

  • mini muffin bakvorm

Instructies

  • Maak het muffinbeslag door twee kommen te pakken. In de eerste kom doe je alle droge ingrediënten: suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp. Roer door elkaar.
  • In een tweede kom doe je de natte ingrediënten: ei, melk, zonnebloemolie en lemon curd. Klop met een garde door elkaar.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge en spatel door elkaar tot de droge ingrediënten niet meer zichtbaar zijn. Het is prima als er nog wat klontjes in zitten.
  • Maak de kruimeltopping door alle ingrediënten in een kom te doen. Kneed met je vingers tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel het muffinbeslag over de vormpjes, ik vul ze zelf voor ¾. Strooi er daarna de kruimeltopping overheen.
  • Bak de mini muffins in 12-15 minuten op 200 °C tot ze gaar en goudbruin zijn.
Bewaren
In een afgesloten verpakking buiten de koelkast 5 dagen houdbaar.