Bladerdeeg, kruidenkaas en Parmaham. Drie van mijn favoriete ingrediënten, dat kan alleen maar lekker worden.
Porties: 16stuks
Ingrediënten
1rol bladerdeeg
100gramkruidenroomkaas
4plakkenparmaham
1ei om in te smeren
sesamzaad ter decoratie
Instructies
Rol het bladerdeeg uit op je werkblad en smeer het bladerdeeg in met de kruidenroomkaas.
Over de lange kant bedek je de helft met plakken parmaham. Je hebt nu dus een langwerpig stuk bedekt met parmaham en een ander stuk dat niet bedekt is.
Vouw het onbedekte stuk over de parmaham heen. Gebruik een scherp mes of een pizzaroller om het stuk bladerdeeg in 16 strookjes te snijden.
Pak een strookje en draai de uiteinden in tegenovergestelde richting zodat er een twister ontstaat. Leg alle twisters op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de twisters in met het geklutste ei en strooi er wat sesamzaad overheen.
Bak de bladerdeegtwisters in ongeveer 15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte)
Tips
In plaats van parmaham zou je ook salami kunnen gebruiken. En de kruidenroomkaas kun je ook prima vervangen door andere smaken.