Gaat jouw hart sneller kloppen van kokos, chocolade en bounty's? Dan ben je bij dit heerlijke recept voor bounty fudge aan het juiste adres!
Porties: 40blokjes fudge
Ingrediënten
1blikje gecondenseerde melk(397 gram)
340gramchocolade(ik gebruikte half om half melk en puur)
1tlvanille extract
1 zakkleine bounty's(13 stuks)
50gramgeraspte kokos(+ extra voor decoratie)
Instructies
Bekleed als eerst een kleine ovenschaal van ongeveer 20×20 centimeter met bakpapier. Snijd de bounty's in zes stukken en zet even opzij.
Doe de gecondenseerde melk, chocolade en vanille extract in een pannetje. Zet deze op een laag vuur en blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
Haal van het vuur en meng de geraspte kokos door de fudge en vervolgens ook de stukjes bounty. Stort in de kleine ovenschaal en strooi er nog wat geraspte kokos overheen.
Laat de fudge zo’n 3 uur afkoelen en stollen, dat kan ook (afgedekt) in de koelkast. Daarna kun je de fudge in blokjes snijden.
Tips
Je kunt ook volledig melkchocolade of pure chocolade gebruiken voor de fudge.Voor de foto heb ik ongeveer 20 grotere stukken van de fudge gesneden, maar je kunt ook veel kleinere stukjes snijden (wel 40 - 60 stuks).
Bewaren
De bounty chocolade fudge bewaar je afgesloten in de koelkast, dan blijft het ongeveer een week goed.