Ga terug
+ stuks
Mediterraanse mini muffins
Opslaan Recept afdrukken
4.43 van 7 stemmen

Mediterraanse mini muffins

Als tussendoortje of bij een borrel, high tea en picknick. Met deze mediterraanse mini muffins kun je alle kanten op.
Porties: 30 stuks

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper
  • 50 gram zwarte olijven in stukjes
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 tl oregano
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes fijngesneden
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

  • Pak er twee kommen bij. In de eerste kom doe je het ei, de olie en melk. Roer door elkaar.
  • In de tweede kom doe je de rest van de ingrediënten, roer ook dit door elkaar.
  • Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om het door elkaar te mengen, het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes, je vult ze tot net iets onder de rand.
  • Bak de mediterraanse mini muffins in 16-18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze mooi goudbruin zijn gekleurd.
Tips
Je kunt hier ook 10-12 grote muffins van maken. Dan zullen ze ongeveer 30 minuten nodig hebben op 180 graden.
Bewaren
In een afgesloten verpakking buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar.