Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
stuks
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.43
van
7
stemmen
Mediterraanse mini muffins
Als tussendoortje of bij een borrel, high tea en picknick. Met deze mediterraanse mini muffins kun je alle kanten op.
Porties:
30
stuks
Ingrediënten
1
ei
100
ml
zonnebloemolie
250
ml
melk
250
gram
bloem
2
tl
bakpoeder
snuf zout
peper
50
gram
zwarte olijven
in stukjes
2
tl
rozemarijn
2
tl
oregano
50
gram
zongedroogde tomaatjes
fijngesneden
2
tenen knoflook
uitgeperst
50
gram
geraspte kaas
Instructies
Pak er twee kommen bij. In de eerste kom doe je het ei, de olie en melk. Roer door elkaar.
In de tweede kom doe je de rest van de ingrediënten, roer ook dit door elkaar.
Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en gebruik een spatel om het door elkaar te mengen, het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten.
Verdeel het beslag over de vormpjes, je vult ze tot net iets onder de rand.
Bak de mediterraanse mini muffins in 16-18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze mooi goudbruin zijn gekleurd.
Tips
Je kunt hier ook 10-12 grote muffins van maken. Dan zullen ze ongeveer 30 minuten nodig hebben op 180 graden.
Bewaren
In een afgesloten verpakking buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar.