Deze Midden-Oosterse zoete aardappelkoekjes lijken op rösti en zijn heerlijk gekruid met ras el hanout; ze smaken extra goed met het frisse bieslook-sausje.
Porties: 35stuks
Ingrediënten
500gramzoete aardappelgeschild
150gramkikkererwtenmeel
2elras el hanoutof 1 el komijnpoeder + 1 el harissakruiden
3eieren
1witte uifijngesneden
peper en zout
BIESLOOK-SAUSJE
400gramGriekse yoghurt
4elbieslookfijngesneden
2stengels bosuifijngesneden
Peper en zout
Instructies
Rasp de zoete aardappels met een grove rasp en meng met de overige ingrediënten voor de zoete aardappelkoekjes door elkaar.
Zet een pan op middelhoog vuur met twee eetlepels olie erin. Ter grootte van een eetlepel neem je wat beslag in je handen en druk dit in de pan plat tot een koekje van 1 cm dik. Bij mij pasten er per keer zo’n 6-7 in de pan. Bak ze in 3 à 4 minuten goudbruin aan beide kanten. Herhaal het bovenstaande dan tot al het beslag op is.
Maak ondertussen het sausje. Meng de Griekse yoghurt met de fijngesneden bieslook en bosui. Maak vervolgens op smaak met wat peper en zout.
Serveer de aardappelkoekjes met het sausje. Eet smakelijk!
Tips
Kan of wil je geen kikkererwtenmeel kopen? Ik heb nog niet getest of je het bijvoorbeeld door bloem kunt vervangen. Mocht jij dit thuis proberen, dan hoor ik heel graag reacties hieronder of het een succes was! (let op: de koekjes zijn dan niet meer glutenvrij)
Bewaren
De koekjes zijn een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Wel zo lekker om ze dan weer even opnieuw op te bakken in de pan of oven.