Pindakaas en chocolade zijn een perfecte combinatie en chocolate chip koeken zijn ook heerlijk. Daarom combineerde ik al deze dingen in één recept: chocolate chip koeken met pindakaas.
Porties: 16stuks
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
150gramlichtbruine basterdsuiker
1ei(M)
1tlvanille-extract
200grambloem
snufzout
1tlbaking soda
175gramchocolate chips
pindakaas(kleine tl per koek)
Instructies
Doe de boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg het bloem, zout en de baking soda toe en zet de mixer uit zodra de bloem is opgenomen. Kneed de chocolate chips door het deeg.
Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koeling, verdeel het deeg daarna in 16 gelijke stukken.
Maak van het balletje deeg een plakje en schep in het midden wat pindakaas. Ik gebruikte een kleine theelepel per koek. Vouw het deeg om de vulling heen en draai weer tot een balletje. Het is niet erg als er ergens nog een beetje pindakaas zichtbaar is.
Leg de koeken met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) in 12-14 minuten goudbruin. De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster.
Tips
Gebruik een stevige pindakaas al vulling voor de koek voor het beste resultaat.
Bewaren
In een trommel buiten de koelkast blijven de koeken 1-2 weken goed.