Voor bij de borrel is dit een ideaal breekbrood, maar ook bij het ontbijt, de lunch of brunch zijn deze kleine witte broodjes ideaal!
Porties: 30broodjes
28 cm bakvorm
Ingrediënten
Voor het deeg
500grambloem
7graminstant (droge) gist
10gramsuiker
10gramzout
30gramzachte boter
325mllauwwarme melk
Voor de toppings
sesamzaad
maanzaad
zonnebloempitten
pompoenpitten
mengsel van bovenstaande
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een mooi soepel deeg waar je een vliesje van kunt trekken.
Dek de kom af en laat ongeveer een uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld. Bekleed vast een bakvorm met bakpapier.
Stort het deeg op je werkblad en druk de lucht eruit. Verdeel het deeg in 30 stukken. Draai elk stukje deeg tot een mooi bolletje en dip deze in een van de toppings. Leg de broodjes in de bakvorm.
Dek de bakvorm met broodjes af met folie en laat 45-60 minuten staan voor de tweede rijs.
Bak het brood in ongeveer 15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Goed verpakt buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.