Het paasontbijt wordt een groot feest wanneer deze witte chocolade-frambozen scones op tafel staan. Ik zou vast een dubbele portie maken.
Porties: 8stuks
Ingrediënten
40gramongezouten roomboter
225gram zelfrijzend bakmeel
30gramfijne kristalsuiker
snufzout
75gramwitte chocolade stukjes
110mlmelk+ extra voor insmeren
75gramverse frambozen
Instructies
Doe het meel en boter in een kom en wrijf met je vingers de boter fijn en kruimelig.
Voeg suiker, zout en de chocoladestukje toe en roer door het mengsel.
Voeg de melk toe en roer door, kneed het laatste stuk met de hand tot me een mooie bal deeg hebt.
Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Maak van beide stukken een ronde plak van ongeveer 1,5 cm dik. Op een van de plakken verdeel je de frambozen, deze kun je in stukjes scheuren/snijden.
Leg de tweede plak deeg bovenop de frambozen en druk licht aan. De randjes kun je wat steviger dichtdrukken.
Snijd met een scherp mes het deeg in 8 punten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met een beetje melk.
Bak de scones in ongeveer 15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) tot ze licht gekleurd zijn.
Tips
Ik raad het af om dit recept met diepvries frambozen te maken.
Bewaren
In een afgesloten verpakking buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar.