Zelf margarine maken? Dat is heel erg eenvoudig! Kijk maar eens naar deze diy margarine maken, ik geef ook nog smaakvariaties. Zoet én hartig!
Porties: 1kommetje
Ingrediënten
8elkokosolie
12elzonnebloemolie (of andere plantaardige olie naar keuze)
1tlmosterdpoeder
4tlwortelsap
Verder nodig
kom ijswater met véél ijsklontjes
pan
2metalen kommen
Instructies
Begin met het ‘maken’ van het ijswater. Vul een grote kom met koud water en flink veel ijsklontjes. Ik heb er ook nog even een koelelement ingelegd zodat het water sneller en beter koud zou worden.
Smelt de kokosolie au bain-Marie tot het helemaal vloeibaar is. Zet dan de andere kom in het ijswater. Belangrijk is dat je een metalen kom gebruikt, glas of plastic geleidt de kou niet goed en snel genoeg (dat heb ik vast geprobeerd voor jullie ?).
Doe de zonnebloemolie, wortelsap en mosterdpoeder in de kom en begin gelijk met roeren. Blijf roeren tot er een egale crème ontstaat, voeg dan de kokosolie toe en blijf nu goed roeren tot het mengsel de juiste dikte krijgt.
Nu is je margarine al klaar om op brood te smeren, maar je kunt er ook nog een smaakje aan geven.