Ga terug
+ stuks van 8 cm
BROWNIE-KERSEN GEBAKJES
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Brownie-kersen gebakjes

Deze brownie-kersen gebakjes zijn gedecoreerd met gouden eetbare sterren wat ze perfect maakt voor de kerstdagen. Ik geef je het recept.
Porties: 8 stuks van 8 cm

Ingrediënten

Brownie

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 130 gram pure chocolade
  • 1 el suikerstroop (dit kan gewoon pannenkoekenstroop zijn)
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl bakpoeder

Topping

  • 1 portie mascarponeroom (recept)
  • 8 el Hero zwarte kersenjam
  • kerstsprinkles naar keuze

Instructies

  • Begin met het maken van het browniebeslag. Doe hiervoor boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een steelpan. Op een laag vuur blijf je roeren tot alles gesmolten is, het is niet erg als er nog suikerkorrels zichtbaar zijn. Laat het mengsel wat afkoelen voordat je er verder mee gaat.
  • In een kom klop je de eieren met het vanille-extract schuimig. Voeg het enigszins afgekoelde chocolademengsel toe en mix tot dit is opgenomen. Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix op een lage stand tot een egaal beslag.
  • Vet de bakringen in en bestuif deze met cacaopoeder, zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel het browniebeslag over de bakringen en strijk het met een spateltje glad.
  • Bak de mini brownies in ongeveer 12-15 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat de brownies volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Maak de mascarponeroom volgens het recept. Vul een spuitzak met de gekartelde spuitmond met de room en spuit op elke brownie een ring, laat het midden van de brownie vrij.
  • Vul de ontstane ‘kuiltjes’ met de Hero zwarte kersenjam en strooi wat sprinkles over de gespoten rand van room.
Tips
Geen bakringen in huis? Je kunt de brownies ook in een cupcakevorm bakken, leg dan een stukje bakpapier op de bodem zodat je ze er makkelijk uit krijgt.
(Kerst)sprinkles zijn te koop in sommige supermarkten, maar ook in (online) kook- en taartdecoratiewinkels.
Bewaren
Je kunt dit gebakje prima voorbereiden. Ik zou dan wel alle onderdelen los van elkaar bewaren (losse brownie en mascarponeroom in een bak in de koelkast) tot je het wilt serveren. In een paar minuutjes heb je deze gebakjes gemaakt en dan zijn ze het lekkerst.