Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
portie
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.75
van
4
stemmen
Speculaas havermoutpap
Al jaren is speculaas havermoutpap mijn favoriete winterse ontbijtje. Ik heb genoteerd hoe ik het maak zodat jullie er ook van kunnen genieten.
Porties:
1
portie
Ingrediënten
30
gram
havermout
250
ml
melk
flinke
snuf
speculaaskruiden
(naar smaak)
1
speculaasje
in stukjes
Instructies
Doe de melk en havermout in een pannetje en zet het op een middelhoog vuur.
Breng het mengsel aan de kook terwijl je het regelmatig doorroert.
Na enkele minuten is het mengsel dik genoeg, haal de pan van het fornuis wanneer jij tevreden bent over de dikte.
Voeg speculaaskruiden toe en roer goed door. Giet de pap in een kom en verdeel er de stukjes speculaas over.
Tips
Ik vind de pap zoet genoeg door toevoeging van het speculaasje, maar als je wilt zou je wat suiker aan de pap toe kunnen voegen.
Bewaren
Gelijk van genieten, bewaren werkt in dit geval niet.