Met gesuikerde cranberry's kun je bijna elk baksel in de decembermaand een extra feestelijk tintje geven.
Ingrediƫnten
200gramverse cranberry's
250gramfijne kristalsuiker
200mlwater
Instructies
Was de cranberry's onder de kraan en dep ze hierna droog. Doe ze in een lage kom.
Neem een steelpan en doe hier 150 gram van de suiker en 200 ml water in. Breng op een laag vuur aan de kook totdat alle suiker opgelost is.
Giet de suikersiroop bij de cranberry's in de kom en laat zo drie uur staan. Schep af en toe even om.
Zet een groot plat bord klaar met de overige suiker. Giet de cranberry's met siroop in een zeef zodat de siroop weg kan lekken en haal de cranberry's daarna in delen door de suiker.
Leg de cranberry's die bedekt zijn met suiker op een vel bakpapier en laat drogen op kamertemperatuur. Daarna zijn ze klaar voor gebruik.
Tips
In de derde stap van het recept gaan de cranberry's in de week in het suikerbad. Hoe langer je ze hierin laat weken, hoe zoeter ze zullen worden, zo kun je dus zelf spelen met de zoet/zuur-graad van je gesuikerde cranberry's.Ik zou dit recept alleen maken met verse cranberry's. Ingevoren cranberry's zullen zachter blijven je hebt de kans dat ze minder mooi worden.
Bewaren
Bewaar ze goed luchtdicht, zo blijven ze maximaal een week goed. Ik maak ze zelf het liefst max. 1 dag van tevoren.