Of je nu vegetariër bent of niet, deze vegetarische mini loempia's zullen hoe dan ook in de smaak vallen.
Porties: 10stuks
Ingrediënten
10loempiavellen (filodeeg)
100grammihoen (ongekookt)
125gramtauge
100gramjulienne gesneden wortel
2-3stelen bosui
2elketjap
2takjeskoriander(of peterselie)
2tenenknoflookuitgeperst
2cmgembergeraspt
peper en zout
zonnebloemolieom in te bakken
Instructies
Haal de loempiavellen op tijd uit de vriezer (als je geen verse gebruikt), zodat ze ruim de tijd hebben om te ontdooien. Op de verpakking zie je hoe lang dat gemiddeld duurt.
Bereid de mihoen volgens de verpakking. In mijn geval deed ik de mihoen in een maatbeker en vulde deze aan met gekookt water tot de mihoen helemaal onder water stond. Laat staan tot de mihoen gaar is (zie verpakking), giet dan af.
Verhit een scheut olie in een wok en voeg de tauge, wortel en lente ui toe. Roerbak kort en voeg dan ketjap, fijgesneden koriander, knoflook, gember en peper en zout toe.
Voeg als laatst de mihoen toe, roer goed door elkaar.
Dan is het tijd om de loempia’s te maken! Plaats wat van de vulling op de onderste helft van het filodeeg, zorg dat de randen vrij blijven. Vouw de onderkant deels over de vulling, vouw de randjes naar binnen. Rol dan de mini loempia op, plak de naad indien nodig steviger vast door het met een beetje water vochtig te maken.
Bak de loempia's in enkele minuten goudbruin in enkele minuten in een pan met olie van 180°C
Tips
Wil je ze in de oven bereiden? Gebruik dan filodeeg in plaats van loempiavellen. Smeer het deeg rijkelijk in met olie en leg alle loempia's op een bakplaat. Bak de mini loempia’s in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Bewaren
Het lekkerst om direct te eten, maar ook prima 2-3 dagen in de koelkast te bewaren. Of tot 3 maanden in de vriezer (ongebakken).