Pauline maakte deze heerlijke citroen ricotta taartjes. Het recept mag ik met jullie delen op Laura's Bakery.
Porties: 12stuks
Ingrediënten
150gramongezouten roomboter
150gramsuiker
150gramzelfrijzend bakmeel
3eieren
citroenrasp van één citroen
200mlslagroom + 2 el suiker
100gramricotta
Lemoncurd (recept)
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte).
Mix de boter, suiker en citroenrasp romig. Mix één voor één de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en mix dit door het beslag. Schep het beslag in de baking cups en bak deze in 25 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen voordat je er mee verder gaat.
Klop de slagroom samen met het suiker stijf. Spatel de ricotta door de slagroom heen.
Snij de cupcakes doormidden. Vul een spuitzak met de crème en spuit een laag crème op het onderste gedeelte van het cakeje. Zet de bovenkant van de cupcake erop en spuit hier een mooie toef op. Schep bovenop deze cupcake een beetje lemoncurd en je citroen ricotta taartjes zijn klaar.
Eet smakelijk!
Bewaren
De taartjes bewaar je net als cupcakes. Daar lees je hier alles over.