Ga terug
+ stuks
CHAMPAGNE SNOEPJES maken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Champagne snoepjes

Snoepjes maken van champagne? Dat kan! Door gelatine te gebruiken maak je hele grappige én lekkere champagne snoepjes.
Porties: 20 stuks
Voor een schaal van ongeveer 14 x 21 cm

Ingrediënten

  • 6 blaadjes gelatine (10 gram)
  • 100 ml water
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 400 ml champagne
  • gouden sprinkles

Instructies

  • Laat de blaadjes gelatine weken in een schaaltje water voor minimaal 15 minuten.
  • Ondertussen kun je de vorm vast invetten met de bakspray
  • Doe water en suiker in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Als het warm begint te worden haal je de pan van het vuur.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe aan het suikerwater, roer door tot ze opgelost zijn.
  • Voeg dit mengsel toe aan de champagne en roer even door. Giet het mengsel in de vorm en zet in de koelkast.
  • Laat minimaal 3 uur opstijven.
  • Wanneer het stevig genoeg is, stort je het voorzichtig op een snijplank, je zult waarschijnlijk iets moeten helpen bij het lossen.
  • Snijd met een mes in blokjes of gebruik een kleine uitsteker als je vormpjes wilt maken van de snoepjes.
  • Decoreer met sprinkles vlak voor serveren. Niet eerder, want door het vocht uit de snoepjes zullen ze smelten.
Tips
Je kunt natuurlijk ook prosecco, cava, rosé of ieder ander (alcoholvrij) drankje gebruiken.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar