Deze chocolade-hazelnoot spiralen zijn heerlijk knapperige koekjes die snel op tafel staan. Je maakt ze snel en eenvoudig met bladerdeeg en hazelnootpasta.
Porties: 16stuks
Ingrediënten
2plakken bladerdeeg
Hazelnootpasta
Hazelnoot krokant (nougatine)
1ei, losgeklopt
Instructies
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.
Smeer de plakjes rijkelijk in met hazelnootpasta, laat de randjes vrij. Strooi de nougatine over de pasta heen en rol het bladerdeeg op. Maak het uiteinde en beetje vochtig en knijp het rolletje goed dicht zodat het niet los laat tijdens het bakken.
Als je haast hebt kun je nu gelijk elk rolletjes in 8 plakjes snijden. Het snijdt alleen makkelijker als je ze even (5-10 minuten) in de vriezer legt.
Leg de plakjes op een bakplaat en smeer de zijkanten in met het losgeklopte ei.
Bak de spiralen in 12-13 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en gaar.
Tips
Geen nougatine in huis? Je kunt ook gewone noten (welke jij lekker vindt) in stukjes hakken en deze gebruiken.
Bewaren
Alles over het bewaren van deze hapjes lees je hier!