Lekker als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor: American pancakes. Dit makkelijke recept is een absolute topper, je kunt er eindeloos mee variëren.
Porties: 14pancakes
Ingrediënten
230grambloem
16grambakpoeder
1tlbaking soda
snuf zout
1tlsuiker
2eieren
30gramgesmolten ongezouten roomboter+ extra boter om in te bakken
300mlmelk
Benodigdheden
Pannenkoekenpan
Instructies
Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Ik schep het beslag altijd in de pan met een juslepel, maar je kunt ook een kan of fles gebruiken en het in de pan gieten.
Doe een beetje boter in de pan en giet het beslag in de pan. In mijn pan passen ongeveer drie pancakes tegelijk. Zodra de pancakes belletjes krijgen aan de bovenkant kun je ze omdraaien. Dan hebben ze nog maar kort nodig.
Lekker Amerikaans, serveer ze als een grote stapel en giet er stroop (of beter: maple syrup) overheen.
Bewaren
Krijg je niet alle pancakes op, je kunt ze ook bewaren!