Deze bladerdeeg hapjes met roomkaas en salami of cervelaat worst zijn heerlijk als voorafje of voor een gezellig avondje. Hartstikke lekker en snel gemaakt. Het recept vind je hier!
Porties: 8stuks
Ingrediënten
4plakjes bladerdeeg
100gramroomkaas
8plakjes cervelaat of salami
1ei
Italiaanse kruiden
zout en peper
Instructies
Laat het bladerdeeg ontdooien en snij deze diagonaal door de helft. Strooi wat zout en peper op de plakjes bladerdeeg.
Snij elk plakje cervelaat in vieren. Leg de vier stukjes op elkaar en plaats op het bladerdeeg zoals op de foto.
Verdeel de roomkaas over de acht stukken hapjes.
Smeer op één helft van het bladerdeeg de randjes in met ei. Vouw de flapjes dubbel en druk met een vork rondom stevig aan.
Smeer de flapjes in met ei en bestrooi met Italiaanse kruiden.
Bak de cervelaat roomkaas flapjes af in 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.