Ijsbollen sneeuwpop dessert
Op zoek naar een kindvriendelijk dessert na het kerstdiner? Maak deze ijsbollen sneeuwpop voor een gegarandeerd succes!
Porties: 3 sneeuwpoppen
- Slagroom ijs (dit is mooit wit)
- Pure chocolade balletjes (crisp pearls AH)
- Klein oranje snoepje voor de neus (CK candy coated chips)
- Zure matten
- Pure chocola
Om te beginnen maak je de armpjes voor de sneeuwpop. Smelt de pure chocola en op een bakpapiertje spuit je met een spuitzakje wat armpjes, maak er voor de zekerheid een paar extra. Het maakt niet veel uit hoe ze er uit zien, ze mogen allemaal anders zijn. Laat de armpjes drogen, in de koelkast gaat dit lekker snel. Bereid ook de zure matten voor door de uiteindes in te knippen zodat het net een echte sjaal is. Ik gebruikte voor de sneeuwpop twee zure maten en legde de uiteinden op elkaar op een bordje.
Schep twee bollen ijs die je op het bord legt, beide een klein stukje op de zure matten. Vouw de zure matten als een sjaal om de sneeuwpop heen. Maak het gezichtje en de knopen op de buik. Steek de armpjes in je sneeuwpop en hij is klaar om te serveren. Dit herhaal je 3 keer tot je 3 sneeuwpoppen krijgt.