Een simpel maar o zo lekker snel te maken hapje: kaneelstengels met witte chocola.
Porties: 12kaneelstengels
Ingrediënten
3plakjes bladerdeeg
1geklutst eitje
Kaneelsuiker
Witte chocola
Instructies
Snij de plakjes bladerdeeg in vier repen. Leg ze op de bakplaat en prik er met een vork wat gaatjes in. Dit zorgt ervoor dat ze in de oven niet al te dik worden. Smeer de reepjes bladerdeeg in met het ei en strooi hier de kaneelsuiker over.
De kaneelsuiker kun je kant en klaar kopen (van Gilse) maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken. Neem kristalsuiker, voeg hier naar smaak kaneel aan toe en roer goed door de suiker. Zo makkelijk is het om je eigen kaneelsuiker te maken.
Schuif de kaneelstengels in de oven. Bak ze in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Als de kaneelstengels helemaal zijn afgekoeld kunt je de chocola aanbrengen. Smelt de witte chocolade (au bain marie of in de magnetron) en doe deze in een spuitzakje. Knip het puntje eraf en zigzag over de kaneelstengels heen. Laat de chocola drogen voor je ze serveert.
Bewaren
In een afgesloten trommel kun je de stengels een paar dagen bewaren.