Een lekker en eenvoudig recept voor lekkere appel-kaneel pancakes.
Porties: 16pancakes
Ingrediënten
320grambloem
2elsuiker
2elbakpoeder
1tlbaking soda
3tlkaneel
2appels
2eieren
480mlAlpro Mild&Creamy vanille
60mlwater
Instructies
Doe in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en kaneel bijelkaar. In een andere kom voeg je de eieren, Alpro Mild&Creamy vanille, water en blokjes appel samen. Roer de droge door de natte ingrediënten tot een beslag. Dit beslag is dikker en klonteriger dan je gewend bent van pancakes, voor het eindresultaat maakt dat niets uit.
Gebruik de plantaardige vloeibare margarine van Alpro om je pancakes in te bakken. Verhit de pan goed, doe er wat plantaardige margarine in en schep het beslag in de pan. Een ijstang werkt hier het makkelijkst voor omdat het beslag ietsje dikker is. Bak de pancake goudbruin voordat je hem omdraait, bak de pancake gaar en goudbruin.
Zo zijn de pancakes al lekker, maar ook koud zijn ze heerlijk. Ik strooide nog een klein beetje kaneelsuiker over de appel-kaneel pancakes.
Bewaren
Krijg je niet alle pancakes op, je kunt ze ook bewaren!