Een lekker recept voor frambozen schuimpjes. Het recept is op basis van eiwitpoeder in plaats van met verse eiwitten.
Porties: 18stuks
Ingrediënten
30mlwater
30mlframbozen dressing (ik kocht mijn flesje bij Xenos)
10grameiwitpoeder
65gramkristalsuiker
65grampoedersuiker
5gram maïzena
Instructies
Meng water en de frambozendressing door elkaar en voeg hier het eiwitpoeder aan toe. Dit worden veel klontjes en het duurt lang voordat deze klontjes allemaal opgelost zijn. Om het proces wat te versnellen heb ik een staafmixer gebruikt om de klontjes fijn te maken. Mix niet te lang, anders klop je je gemaakte eiwitmengsel al op.
Voeg het eiwitmengsel toe aan de kristalsuiker. Klop stijf met een mixer. Hoe donker je mengsel eerst was, dat wordt nu steeds lichter.
Voeg de poedersuiker en maïzena toe en spatel dit voorzichtig door de stijfgeslagen eiwitten.
Vul een spuitzak met het schuim en spuit toeven op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik gebruikte spuitmond Wilton 6B voor deze toeven.
Bak de schuimpjes af in 1,5 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
De schuimpjes zijn wat zacht te zijn als ze uit de oven komen. Nee, ze zijn niet mislukt. Dit hoort juist zo. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen, de schuimpjes harden nu uit en worden lekker knapperig en bros. Én hebben ook nog een lekker smaakje!
Bewaren
De schuimpjes blijven een week goed in een goed afgesloten trommel.