Ga terug
+ pot vol
cookie dough recept
Opslaan Recept afdrukken
4.54 van 132 stemmen

Cookie dough recept

Dit chocolate chip cookie dough is hartstikke veilig om lekker van te snoepen. Het eetbare koekdeeg bevat namelijk geen ei. Klik snel door naar het recept!
Porties: 1 pot vol

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram kristalsuiker
  • 115 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el melk
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gram bloem
  • snuf zout
  • 100 gram chocolate chips (lees hier waar je ze koopt en wat de alternatieven zijn)

Instructies

  • Verdeel de bloem over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven voor 5 minuten op 180 °C. Laat hierna even afkoelen.
  • Klop boter en beide soorten suiker romig. Voeg melk en vanille-extract toe en mix tot dit goed is opgenomen. Voeg dan bloem en zout toe en mix tot een een kruimelig deeg.
  • Voeg de chocolate chips toe en meng er goed doorheen. Kneed met de hand het deeg tot een bal. Je kunt er nu kleine balletjes van draaien of het in z'n geheel in een pot of bakje bewaren.
Bewaren
Dit eetbare koekjesdeeg kun je heel goed bewaren. Zowel in de koelkast als in de vriezer. Verpak in beide gevallen het deeg goed luchtdicht. In de koelkast kun je het rustig een aantal dagen bewaren, in de vriezer zelfs wel 3 maanden!