Een leuk en lekker idee voor Pasen: Chocolade paaseieren met kwark en lemon curd. Leuke gevulde chocolade eieren voor bij het paasontbijt of als dessert.
Ingrediënten
Holle chocolade paaseieren (ter grootte van een echt ei)
Kwark
Lemon curd (recept)
Het is makkelijk om spuitzakken te gebruiken bij het vullen van de chocolade paaseitjes.
Instructies
Maak de lemon curd al van te voren, dit moet namelijk nog afkoelen voordat je het kunt gebruiken.
Begin met het ‘pellen’ van de eieren. Ik gebruikte een aardappelschilmesje om voorzichtig een beginnetje te maken. Als er eenmaal een klein gaatje is kun je makkelijk met de hand verder stukjes wegbreken. Breek niet te veel chocola weg, ze moeten natuurlijk nog gevuld worden.
Vul één van de spuitzakken met kwark. Knip het puntje eraf en vul de eitjes voor ongeveer twee derde met kwark.
Vul de andere spuitzak met lemon curd. Om te zorgen dat de lemon curd niet alleen maar een klein beetje bovenop zit steek je de spuitzak in de kwark. Spuit lemon curd in de kwark terwijl je de spuitzak zachtjes omhoog trekt. Spuit genoeg lemon curd op het oppervlak om een mooie eierdooier te maken.
Bewaren
Bewaar de paaseieren in de koelkast. Hier blijven ze ongeveer 2 dagen goed.