Ga terug
+ financiers
FINANCIERS MET LEMON CURD maken
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Financiers met lemon curd

Een eenvoudig recept voor het zelf maken van financiers met lemon curd. Een heerlijk fris mini gebakje.
Porties: 4 financiers

Ingrediënten

Ingrediënten financiers

  • 5 eiwitten (niet geklopt)
  • 150 gram amandelpoeder
  • 60 gram tarwebloem
  • paar druppels amandelextract
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 170 gram kristalsuiker
  • snuf zout

Ingrediënten citroencustard

  • rasp en sap van 3 grote citroenen
  • 5 eieren
  • 50 gram maïzena
  • 15 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker

Instructies

Bereiding financiers

  • Smelt de boter in een pannetje tot hij lichtbruin is, laat de boter even afkoelen.
  • Doe de alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix tot één geheel. In de Magimix Patissier is het supersnel klaar, je hoeft hem maar 45 seconden te laten draaien!
  • Zet het deeg ongeveer een uur in de koelkast om te stollen.
  • Vul de (ingevette en bebloemde) vormpjes voor driekwart met het beslag en bak ze  in ongeveer 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin zijn.
  • Wij maakten ongeveer 18 financiers met dit recept.

Bereiding citroencustard

  • Klop de eieren en meng deze met de suiker en het citroenrasp. Los de maïzena op in het citroensap en voeg bij het eimengsel. Breng het geheel in een pannetje aan de kook en laat het zo’n 2 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren. Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Meng de boter er doorheen en zet opzij om af te koelen.
  • Jeroen Goossens maakte met een speciale (zelfgemaakte) mal deze balletjes van de custard. Die heeft natuurlijk niet iedereen, maar er zijn genoeg manieren om de custard toch te combineren met de financier. Spuit bijvoorbeeld kleine toefjes op een vel bakpapier en zet deze in de vriezer tot ze hard zijn.

Bereiding financiers met lemon curd

  • Als de financiers zijn afgekoeld en de custard vormpjes zijn hard, kun je deze mini gebakjes in elkaar zetten. Wij kregen om de gebakjes af te werken limoen schilletjes die in een suikerstroop hadden geweekt. Dit maakt het gebakje nog net dat beetje mooier!