Ga terug
+ servings
BASTOGNE TRUFFELS
Recept afdrukken
4.80 van 10 stemmen

Bastogne truffels

Een heerlijk eenvoudig recept om zelf Bastogne truffels te maken. Je hebt alleen Bastogne koeken, monchou en witte chocolade nodig voor deze truffels.
Porties: 16 Bastogne truffels

Ingrediënten

  • 1 pak Bastogne koeken (260 gram)
  • 1 pakje Monchou (100 gram)
  • 350 gram witte chocola
  • 50 gram witte chocolate chips

Instructies

  • Begin met het fijnmalen van de Bastogne koeken tot fijne kruimels. Hou 2 eetlepels kruimels apart voor de decoratie.
  • Roer de MonChou door de koekkruimels. Als dit één geheel begint te worden voeg je de chocolate chips toe. Meng deze er goed en gelijkmatig doorheen.
  • Ik gebruik de chocolate chips van Funcakes, als je deze niet kunt vinden kan je natuurlijk ook een reep witte chocola in kleine stukjes hakken.
  • Rol in totaal 16 balletjes van het deeg. Zet deze op een bord of in een bakje en laat de basis van de truffels koelen in de koelkast. Laat ze hier zeker een uur in staan. Het dippen in de chocola gaat veel prettiger als de balletjes goed gekoeld zijn. Heb je haast? Je kunt ze ook even in de vriezer zetten.
  • Als de balletjes bijna uit de koelkast of vriezer kunnen begin je vast met het smelten van de witte chocola.
  • Dip de balletjes één voor één in de chocola en laat ze boven het schaaltje nog een beetje uitdruipen. Zet ze dan op een vel bakpapier en strooi er een beetje van de achtergehouden koekkruimels overheen terwijl de chocola nog gesmolten is.
  • Laat de chocola helemaal uitharden. Dan kun je eventueel overtollige chocola aan de onderkant er afbreken of wegsnijden.
Bewaren
Smikkel je ze niet direct op en wil je ze nog even bewaren? Lees hier hoe je de Bastogne truffels het best kunt bewaren.