Een lekker en snel recept om triple chocolate chip cookies te maken. Deze koeken zijn vergelijkbaar met American chocolate chip cookies, maar dan met nóg meer chocolade!
Porties: 16koeken
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
150gramdonkerbruine basterdsuiker
1ei
1tlvanille-extract
180grambloem
20gramcacaopoeder
snuf zout
1tlbaking soda
40gramwitte chocolate chips
40grammelk chocolate chips
40grampure chocolate chips
Instructies
Doe boter en basterdsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg bloem, cacao, zout en baking soda toe en mix tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Kneed nu de drie soorten chocolate chips door het deeg.
Verpak het deeg in folie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Verdeel daarna in 16 gelijke stukken.
Draai balletjes van het deeg en leg met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Je zult meerdere bakplaten nodig hebben om de koekjes allemaal te bakken.
Deze stap is optioneel, maar ik sla hem zelf nooit over. Druk nog wat extra chocolate chips in de balletjes deeg. Dan zien ze er na het bakken extra mooi en lekker uit.
Bak de koeken in 12-14 minuten op 170 °C gaar en goudbruin. Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst.
Bewaren
In een trommel buiten de koelkast blijven de koeken 1-2 weken goed. In de vriezer tot 3 maanden. Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!