Een eenvoudig recept voor het zelf maken van cookie dough ijsjes. Dit is geen roomijs met stukjes cookie dough maar waterijsjes met cookie dough smaak.
Porties: 6ijsjes
Ingrediënten
300mlmelk
65gramlichtbruine basterdsuiker
snuf zout
1tlvanille extract
50gramchocolate chips
Instructies
Verwarm de melk zo’n 30 seconden in de magnetron. Voeg de suiker en het zout toe en blijf roeren tot het helemaal is opgelost. Voeg dan de vanille extract toe.
Steek het stokje in de Zoku en strooi wat chocolate chips in de vorm. Giet dan het mengsel in de vormpjes en wacht een paar minuten tot het geheel bevroren is. Je kunt hier ook nog een beetje in variëren. Schenk dan het mengsel tot ongeveer één centimeter onder de rand. Wacht tot het ijsje bevroren is en voeg dan chocolate chips toe tot de rand, vul daarna aan met het melk mengsel.
Geen Zoku in huis? Ook dan kun je deze ijsjes prima maken! Verdeel de chocolate chips over de vormpjes en giet daarna het mengsel erbij. Laat de ijsjes zo’n 5-6 uur in de vriezer staan voordat je ze opeet.
Bewaren
Wil je een paar ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.