Het ultieme Kerst recept: Gingerbread tulband cake! Heerlijk met witte chocolade en gesuikerde cranberry's voor een heerlijke Kerst!
Voorbereiding15 minutenmin
Bereiding1 uuruur
Totaal1 uuruur15 minutenmin
Porties: 22plakken (25 cm tulband)
Ingrediënten
360gramongezouten roomboter
260gramdonkerbruine basterdsuiker
16gramvanillesuiker
8eieren
360gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
320gramstroop
1,5elgemberpoeder
1,5elkaneel
3tlnootmuskaat
150gramwitte chocola
gesuikerde cranberry's¼ van het recept
Instructies
Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot deze allemaal zijn opgenomen. Je voegt nu in verhouding veel vocht toe, het kan dus zijn dat je beslag er op dit punt geschift uit zien. Gewoon doorgaan, dat komt vanzelf goed!
Voeg de stroop toe en mix goed door. Voeg het zelfrijzend bakmeel, zout en de kruiden toe. Mix tot een mooi glad en luchtig beslag.
Stort het beslag in een ingevette en bebloemde tulbandvorm.
Bak de cake in 60-70 minuten gaar op 170 °C (boven- en onderwarmte).
Stort de cake na het bakken op een rooster en laat hem hier volledig op afkoelen.
Smelt de witte chocola au bain marie en giet over de cake heen. Terwijl de chocola nog zacht is plaats je de gesuikerde cranberry's op de cake. Laat de chocolade daarna helemaal uitharden.
Je kunt deze gingerbread tulband natuurlijk decoreren zoals jij wilt, of misschien vind je hem zonder decoraties juist wel het mooist. Maak hem zoals jij wilt!
Bewaren
De tulband kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een tulband niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.