Bij Kerst horen natuurlijk candy canes! Ik maakte ze een beetje anders, namelijk als koekjes. De candy cane koekjes zijn heel lekker en leuk om te maken.
Porties: 20stuks
Ingrediënten
1portie basisrecept voor koekjes
Rode kleurstof (Americolor – Tulip red)
Witte kleurstof (Americolor – Bright White)
Instructies
Maak het koekjesdeeg volgens recept en deel het in tweeën. Kleur de ene helft rood. De andere helft deeg kun je eventueel nog wat witter maken, dat hoeft niet per se.
Rol het gekleurde deeg uit tot lange slierten, leg een witte en rode sliert van dezelfde lengte naast elkaar.
Draai de deegslierten in elkaar en rol deze tot een doorsnede van ongeveer 1 centimeter. Wanneer jij denkt dat de kleuren te weinig draaien kun je dit eenvoudig oplossen door de uiteindes in tegengestelde richting te draaien.
Vorm dan candy canes van de deegslierten. Dit kan bijvoorbeeld door de streng deeg in de vorm van een ‘S’ te leggen. Snijd hem in het midden door, zo ontstaan er twee candy cane koekjes.
Leg alle koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de candy canes in 12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).