Een how to voor het maken van witte kerstboom schuimpjes vind je op Laura's Bakery. Met de duidelijke omschrijving kun jij ze zelf ook eenvoudig maken.
Porties: 24kerstbomen
Ingrediënten
4eiwitten
125gramkristalsuiker
125grampoedersuiker
10grammaïzena
Extra nodig
Sprinkles naar keuze (ik gebruikte zilveren en rode sprinkles)
Stervormige spuitmond (1M van Wilton)
Spuitzak
Instructies
Klop de eiwitten en kristalsuiker stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen.
Vul de spuitzak met het schuim en spuit de kerstbomen op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik spoot dit keer geen toeven maar losse stervormige schuimpjes op elkaar. Begin met een wat grotere basis en zet daar twee, steeds kleinere, nieuwe lagen bovenop.
Spuit je liever toeven, dat kan natuurlijk ook! Lees en kijk hier hoe je dat kunt doen (en wat handige tips!).
Decoreer de kerstboom schuimpjes met rode en zilveren sprinkles.
Bak de schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.