Ga terug
+ kerstbomen
WITTE KERSTBOOM SCHUIMPJES
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Witte kerstboom schuimpjes

Een how to voor het maken van witte kerstboom schuimpjes vind je op Laura's Bakery. Met de duidelijke omschrijving kun jij ze zelf ook eenvoudig maken.
Porties: 24 kerstbomen

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Extra nodig

  • Sprinkles naar keuze (ik gebruikte zilveren en rode sprinkles)
  • Stervormige spuitmond (1M van Wilton)
  • Spuitzak

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Vul de spuitzak met het schuim en spuit de kerstbomen op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik spoot dit keer geen toeven maar losse stervormige schuimpjes op elkaar. Begin met een wat grotere basis en zet daar twee, steeds kleinere, nieuwe lagen bovenop.
  • Spuit je liever toeven, dat kan natuurlijk ook! Lees en kijk hier hoe je dat kunt doen (en wat handige tips!).
  • Decoreer de kerstboom schuimpjes met rode en zilveren sprinkles.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.