Een duidelijke how to voor het zelf maken van sneeuwman gezicht koekjes. Ze zijn heerlijk eenvoudig dus ook lekker snel klaar. Wel zo fijn!
Porties: 50koekjes
Ingrediënten
Ronde koekjes van ongeveer 5cm (suikerkoekjes of gingerbread koekjes)
Royal Icing (recept)
2xspuitmondje #2 (Wilton)
2spuitzakken + adapters
Zwarte parels
Deze kleuren icing heb je nodig
oranje = Sugarflair orange
wit
Instructies
Bak de koekjes volgens recept, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
Geef de koekjes een witte basis. Terwijl de icing nog nat is, plaats je de parels voor de ogen en mond. Ik gebruik hier een pincet voor, zo kun je wat preciezer bepalen waar ze moeten komen. Wanneer het oppervlak van de witte icing droog is kun je met de oranje icing een neus aanbrengen.
Laat de icing geheel uitharden.
Door het vocht in de icing worden de koekjes zacht. Vind je knapperige koekjes lekkerder? Op Handige Baktips leg ik uit hoe je deze koekjes makkelijk weer knapperig kunt maken!