Bakken zonder boter? Dat kan! Deze appelmoescake bevat geen boter wat de cake niet alleen een stuk gezonder maakt, maar ook lactosevrij! Gezond bakken dus!
Porties: 11plakjes (25 cm vorm)
Ingrediënten
1grote handappel
175gramsuiker
3eieren
150gramzelfrijzend bakmeel
1elwater
Instructies
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in kleine blokjes.
Doe de blokjes appel in een pannetje met de eetlepel water en 25 gram suiker. Kook de appeltjes in 10 minuten zacht. Pureer met een staafmixer tot moes en laat het geheel afkoelen.
Klop de eieren met de rest van de suiker (150 gram) luchtig. Voeg het bloem en de appelmoes afwisselend -in delen- toe. Spatel voorzichtig door het beslag.
Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Wil je ook hier geen boter gebruiken? Bekleed de bakvorm dan met bakpapier.
Bak de cake in 50 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Het maken van deze cake is zo gepiept, maar mocht je nu hele grote haast hebben kun je ook 125 gram appelmoes uit een potje gebruiken in plaats van het zelf maken.