Op zoek naar een leuk en niet al te ingewikkeld recept voor Valentijn? Maak dan deze Valentijn lemon meringue Wolken cake! Een heerlijke verrassing.
Porties: 10personen (24 cm vorm)
Ingrediënten
Dr. Oetker Wolken cake citroen
3eieren
200mlslagroom
Ingrediënten vulling
Dr. Oetker meringue mix
60mlwater
roze kleurstof
Extra nodig
springvorm (24 cm)
bakpapier
hartjes uitsteker
taartzaag of broodmes
spatel
mixer
Instructies
Bereiding wolken cake
Maak als eerst de cake. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, leg het vel over de bodem en zet de ring hier overheen. Vet de randen in met boter.
Doe de mix in een kom en voeg de eieren en slagroom toe. Mix op lage stand kort tot een glad mengsel. Zet de mixer dan op de hoogste stand en mix het beslag in 3 minuten luchtig.
Verdeel het beslag gelijkmatig in de springvorm en bak de cake in 55 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte). Laat volledig afkoelen tot je verder gaat.
Bereiding meringue
Als de cake eenmaal is afgekoeld kun je de meringue maken. Doe de mix in een kleine kom en voeg het water hier aan toe. Mix op de hoogste stand in minimaal 4 minuten tot een stijf mengsel. Halverwege het mixen voeg je vast de kleurstof toe voor een mooi roze mengsel.
Bereiding lemon meringue wolken cake
Snij de afgekoelde Wolken cake net boven het midden door met een taartzaag of groot broodmes. Uit de bovenkant steek je met de uitsteker rondom harten uit. Deze harten kun je opsmikkelen, maar je kunt ze eventueel later ook bij een puntje taart serveren.
Verdeel de roze meringue over de onderste cake. Leg dan de bovenste plak cake voorzichtig op de meringue, druk zachtjes aan.
De taart is klaar om geserveerd te worden!
Bewaren
De cake kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de cake in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks.