Ga terug
+ Oreo pops
Oreo kerstbal pops
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Oreo kerstbal pops

Zien deze Oreo kerstbal pops er niet leuk uit? Snel gemaakt met maar weinig ingrediënten!
Porties: 3 Oreo pops

Ingrediënten

  • 3 Oreo’s
  • Rode chocola
  • Witte chocola
  • 3 Lollystokjes
  • Witte of gele fondant
  • Gouden kleurpoeder
  • Suiker

Instructies

  • Begin eerst met het plaatsen van de lollystokjes tussen de oreo koekjes. Het lijkt wat omslachtig maar zo blijven ze het best zitten.
  • Plak met wat chocola het koekje weer vast. Nu kun je je rode chocola smelten en de gouden stukjes (hoe heet dat onderdeel van een kerstbal?!) maken. Ik ben in het bezit van een mold van Hittepetaart om deze te maken. Als je deze nu niet hebt kun je het natuurlijk ook zelf maken. Steek een klein rondje fondant uit wat behoorlijk dik is. Met een mesje kun je een kartelrandje maken. Kleur je fondant met gouden poeder en het stukje is klaar.
  • Dip je oreo’s in de rode chocola en zet de gouden stukjes vast aan de bovenkant. Als ze helemaal droog zijn kun je met witte chocola een patroontje spuiten op de kerstbal. Strooi wat suiker over de chocola en laat drogen.
  • Om het helemaal af te maken kun je van een dun sliertje fondant nog een ringetje maken wat je op het gouden stukje zet. Ik kwam er zelf pas achter toen ik de foto’s bekeek dat ik dat miste. Maar ja, toen waren deze kerstballen allang opgesmikkeld!
Bewaren
In de koelkast tot een week te bewaren.