Rösti frittata
Met deze rösti frittata zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Serveer de rösti frittata met Parmezaanse kaas en rucola.
Porties: 4 personen
- 750 gram rösti (bijvoorbeeld Aviko)
- 500 gram gemengde groenten (winterpeen, champignons, courgette, rode ui)
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 20 gram verse kruiden (peterselie, basilicum, rozemarijn, tijm)
- 5 eieren
- zout en peper naar smaak
- 75 gram rucola
- 100 gram Parmezaanse kaas
Snij de groenten in kleine stukjes. Roerbak dit samen met de knoflook in een pan. In een andere pan roerbak je de rösti in een beetje olijfolie, voeg naar smaak peper en zout toe.
Voeg de inhoud van beide pannen samen en roer door elkaar. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal van ongeveer 2 liter.
Klop de eieren los en snij de kruiden fijn. Voeg de kruiden, peper, zout en gerookt paprikapoeder toe aan de eieren. Giet het mengsel over de schaal met rösti.
Bak de frittata in ongeveer 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Serveer de frittata met rucola en Parmezaanse kaas.