Deze havermout banaan koekjes zijn in een handomdraai gemaakt en ideaal voor mensen met een allergie. Ze zijn namelijk glutenvrij, lactosevrij en suikervrij.
Porties: 14koekjes
Ingrediënten
320gramrijpe banaan (2 flink grote bananen. Zijn ze niet rijp? Lees hier hoe je ze snel kunt rijpen!)
120gramhavermout
1tlkaneel
50gramgedroogde cranberries
50gramongezouten noten, gehakt
Instructies
Pel de banaan en snij deze in plakjes. Pureer de banaan met een staafmixer of prak hem zeer fijn met een vork. Voeg de havermout toe en spatel door de gepureerde banaan. Voeg dan de kaneel, cranberries en noten toe. Spatel (of kneed) dit gelijkmatig door het deeg.
De koekjes behouden hun vorm tijdens het bakken, dus maak ze zeker niet te dik. Ik vind zelf iets dikkere koekjes heel lekker, maar je kunt ze dus ook nog wat dunner maken. Ik draaide zelf met de hand balletjes en drukte ze een beetje platter.
Bak de havermout banaan koekjes in 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). De koekjes worden niet helemaal knapperig, maar blijven iets zachter.
Tips
Voor degenen met een gluten allergie: let bij de havermout goed op of je gecertificeerde glutenvrije havermout hebt. Dit staat dan op de verpakking.Deze koekjes zijn niet alleen lekker, maar ook gezond! Ze bevatten geen suiker en zijn ook nog eens glutenvrij en lactosevrij. Goede reden om gewoon een voorraadje van deze koekjes te maken voor de lekkere trek ?