Ik dacht altijd dat beef wellington heel erg ingewikkeld was om te maken, maar dat is helemaal niet zo. Probeer deze mini beef wellington maar eens uit.
Porties: 6personen
Ingrediënten
Ongeveer 700 gram ossenhaas
2rollen vers bladerdeeg
250gramchampignons
1sjalot
1teen knoflook
peper en zout
paneermeel
6plakken serranoham
1eiom in te smeren
Instructies
Rol het bladerdeeg uit. Snijd er in de lengte een strook vanaf (deze gebruik je voor de sterren decoratie) en snijd vervolgens over de breedte het resterende stuk bladerdeeg in 3 stukken. Herhaal dit voor het tweede stuk bladerdeeg.
Op ieder stuk bladerdeeg strooi je wat paneermeel, leg hier een plak serranoham bovenop.
Verdeel de ossenhaas in zes gelijke stukken en bak in een pan met een scheutje olie in enkele minuten rondom aan. Laat het vlees even rusten en uitlekken op een plank terwijl je de rest van de vulling bereidt.
In een keukenmachine versnipper je de sjalot. Voeg de champignons en knoflook toe en doe hier hetzelfde mee. Al deze ingrediënten fijnsnijden met een mes kan natuurlijk ook. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het vervolgens over de plakken ham.
Leg op ieder stuk bladerdeeg een stukje ossenhaas, zorg dat alle stukken ongeveer even groot zijn. Vouw het pakketje van bladerdeeg dicht, druk de randen goed aan.
Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek sterren uit het resterende bladerdeeg en decoreer de beef wellington hiermee. Smeer als laatst de pakketjes in met een geklutst eitje.
Bak de bladerdeeg pakketjes in ongeveer 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Laat eenmaal uit de oven 5 minuten rusten voordat je ze serveert.
Tips
Geen sterren uitsteker? Je kunt van het extra stuk bladerdeeg ook nog smallere strookjes snijden om te gebruiken als ‘lint en strik’. Zo maak je cadeautjes van de beef wellington.
Je kunt de pakketjes in de koelkast bewaren zodat je ze voor het kerstdiner alleen nog meer in de oven hoeft te schuiven. Rechtstreeks vanuit de koelkast kan het zijn dat de oventijd ene klein beetje langer wordt.
Bewaren
Lekkerst om gelijk te serveren. Goed verpakt in de koelkast 2 dagen houdbaar.